fbpx

Werking van de kleuren in de kleding

Elke kleur heeft een andere werking op hoe we ons voelen en hoe anderen ons zien.

Rood kan je zelfvertrouwen vergroten en aandacht trekken.Draag rood als je krachtig wilt over komen.Rood wordt vaak geassocieerd met romantiek liefde en passie.Er zijn veel tinten rood, kies een tint die past bij je huidskleur en persoonlijke stijl.

Blauw straalt rust en betrouwbaarheid uit. Het geeft ook een gevoel van professionaliteit.Het wordt veel gebruikt in zakelijke kleding.Blauw geeft een fris en koel gevoel wat vooral prettig is in zomerse temperaturen. Kies de juiste tint. Mensen met een koelere tint in de huid kunnen het beste kiezen voor heldere tinten en mensen met een warmere huidtint bijvoorbeeld voor turquoise of marineblauw.

Geel straalt overvloed, geluk, optimisme en energie uit.Knallend geel kan overweldigend zijn.Geel werkt goed als accentkleur, zoals sjaals tassen ceintuurs.Lichtere huidtinten passen bij een zachte gele kleur. Donkerder huidtinten kunnen fellere gele tinten opfrissen.

Groen dragen kan een kalmerend effect hebben en straalt gezondheid en welzijn uit. Het kan helpen om stress te verminderen en meer in balans te komen.Mensen met een koele ondertoon kunnen kiezen voor blauwgroene tinten zoal smaragdgroen. Een warme ondertoon gelig groen zoals olijfgroen of mosgroen.

Oranje straalt vrolijkheid, creativiteit en enthousiasme uit. Het kan ook als te schreeuwerig worden ervaren.In veel culturen wordt oranje geassocieerd met feestelijkheid. Een feloranje outfit kan een krachtige uitstraling hebben. Er zijn verschillende tinten oranje van perzik tot diep roest oranje,kies een tint die bij je huidskleur past. Lichte huidskleur perzik en koraal. Donkere huidskleur mandarijn en roest.

Paars heeft een luxe, creatieve, spirituele uitstraling.Paars heeft een mysterieus karakter. Lichtere huidtinten passen vaak goed bij zachte tinten zoals lavendel en lila, terwijl donkere huidtinten prachtig staan met diepe tinten zoals aubergine en koninklijk paars.

Zwart is professioneel en stijlvol en elegant. Autoriteit en tijdloosheid. Het heeft ook iets mysterieus. Het heeft het vermogen om iemand slanker te laten lijken. Het geeft een gestroomlijnde uitstraling.Het kan ook als afstandelijk of somber worden ervaren. Door te spelen met verschillende stoffen en texturen komt het wat levendiger over, zoals kant, zijde, leer, fluweel.

Wit is fris en straalt eenvoud en zuiverheid uit. Het geeft een gevoel van rust en helderheid. Het suggereert ruimte en lichtheid en is daarom ideaal voor zomerse kleding.Witte bruidsjurken symboliseren een nieuw begin en vreugde.

Experimenteer met verschillende kleuren en combinaties om te ontdekken wat het beste bij jou en bij welke situatie past. Het dragen van één kleur in verschillende tinten is een mogelijkheid om rustig maar toch niet saai te zijn.

Het samen gebruiken van contrasterende kleuren kan een opvallende look creëren , bijvoorbeeld

rood en groen – geel en paars – oranje en blauw.

Het gebruik van kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel kunnen harmonie en een subtiel contrast bieden zoals geel en groen.

Meer kleur in je leven, in je kleding, in je voeding, in je huis brengt afwisseling en daarmee meer vrolijkheid, alertheid, rust en afstemming op jouw welzijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen